Dolle Dorpsdagen

cover folder DDD 2018

De zomervakantie brengt hopelijk veel zon, ontspannende dagen en tijd voor vrienden en familie. Zeker op de afspraak: traditiegetrouwe afsluiter de Dolle Dorpsdagen! De 43ste editie zit opnieuw boordevol muziek, sport en animatie. Een overzicht:

Het weekend wordt ingezet met een steengoed concert. Voor het derde jaar op rij komt Commerwell onze Dolle Dorpsdagen opfleuren. Deze coverband is zo goed, dat we hen elk jaar opnieuw vragen: de voorbije jaren sloten ze af op zaterdag, maar nu zijn ze gepromoveerd naar vrijdag! Commerwell speelt een heel uiteenlopende set met minder evidente, maar daarom niet minder bekende covers van de jaren 70 tot nu, over verschillende genres heen. Pittig weetje: in het jeugdcentrum in Welle waar ze samen opgegroeid zijn, schreef de toenmalige secretaris al in 2003 over de mannen die daar wekelijks lawaai kwamen maken: ‘ze komen er wel’. Dan was het enkel een kwestie van er een Engels tintje aan te geven en Commerwell was geboren! De avond wordt afgesloten met een stevige fuif. Aan de draaitafels: DJ Seppos!

Vergeet zaterdag de wekker niet te zetten voor het kubbtornooi. Nodig vrienden en familie uit, stel jouw team samen, schrijf je in. Deelnemen is belangrijker dan winnen, plezier en (ont)spanning gegarandeerd. ’s Middags verwachten we alle senioren in de tent, om mee te zingen met Filip Piens, die zichzelf begeleidt op piano en bekende nummers brengt. Ook deze gratis activiteit is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zodat niemand de feestelijkheden hoeft te missen.

Voor wie het graag wat rustiger aan doet voorzien we zaterdagavond in de tent op het Peter Benoitplein een gratis optreden van de Brusselse bluesband De Braave Joenges. Zanger Alain was in een vorig leven nog politieman die de verkeersdienst aan de Van Praetbrug mee bemande, vandaag brengt hij ons neige léékes.

Fans van het hardere werk kunnen deze tweede DDD-avond hun hart ophalen in Familia, waar er een heuse Retro Party staat geprogrammeerd. Om de hoogdagen van de Belgische ravescene te vieren, wordt de refter omgebouwd tot een heuse danstempel. Liefhebbers van het genre kunnen zich eens goed uitleven op de stomende beats en gonzende synths die het Bonzailabel heeft voortgebracht.

De familiedag bij uitstek blijft natuurlijk zondag. Net als vorig jaar is er de grote rommelmarkt op en rond het Peter Benoitplein. Voor natuurliefhebbers is er de wandeling met Hendrik en Annemie, en sportievelingen kunnen deelnemen aan de stratenloop. Ook dit jaar lopen we langs een veiliger en vooral groener parcours en zijn er mooie prijzen voor de lopers die als eerste de meet halen

’s Middags staat de beroemde barbecue van Elsocht op het plein klaar. Kom met de hele familie lekker en gezellig mee eten, voor de kinderen wordt animatie voorzien, van een springkasteel, een goochelaar tot een kinderdisco. Afsluiten doen we traditiegetrouw met het press-concours en het nagelkloppen.

Een goedgevuld programma, waarvoor we heel uitdrukkelijk alle medewerkers willen bedanken, gaande van de sterke vrijwilligersploeg tot de vele verenigingen die hun steentje bijdragen. Zij maken er dit jaar opnieuw een groot succes van. Mis deze editie dus niet en wees van harte welkom!

De Dolle Dorpsdagen – 24, 25 & 26 augustus
Volg alles op de voet via www.facebook.com/DolleDorpsDagen

Een organisatie van GC Nohva in samenwerking met het lokale verenigingsleven en met dank aan een heleboel vrijwilligers.

Fotogalerij: 
BBQ_DDD2015 © GCHeembeek Mutsaard_foto:Dirk Moyson
BBQ_DDD2015 © GCHeembeek Mutsaard
DDD2015 © GCHeembeek Mutsaard
DDD2015 © GCHeembeek Mutsaard