1 miljoen euro voor N-O-H

Publicatiedatum: 
Donderdag, 12 november 2020 - 04:48

Een “Tiny Forest”? Een burgercafé? STEM nog tem 15/11 voor je favoriete project

Burgerbegroting N-O-H

Bugerbegroting NOH/Mutsaard: beslis mee & stem!

 

Sinds half oktober kan je stemmen voor je favoriete project voor de burgerbegroting van Neder-Over-Heembeek/Mutsaard. Jij kan mee beslissen welk project deze wijk zal boosten, groener en toegankelijker maken. Het verhaal begon in maart toen de Stad Brussel haar eerste Wijkraad inrichtte. Deze “piloot-raad” in Neder-Over-Heembeek/Mutsaard lanceerde een burgerbegroting waarbij de noden en de belangrijkste thema’s werden bepaald om een ideeënoproep voor de burgers aan te kondigen. De inwoners dienden vervolgens 80 ideeën in. Na een eerste analyse eind september werden 15 ideeën uiteindelijk omgezet in concrete projecten. Vandaag wordt de keuze van de beste projecten aan de burgers overgelaten door middel van een openbare stemming. Het resultaat van de stemming zal bepalen welke projecten weldra zullen gerealiseerd worden.

 

  • Hoe kan je stemmen? Ga naar het platform www.brusselsamen.be en klik op ‘Breng je stem uit.’
  • Wie kan er een stem uitbrengen? Iedereen die in het Brussels Gewest woont! Roep dus al je Brusselse vrienden, familie, kennissen, buren en collega’s op om mee te stemmen. De projecten met de meeste stemmen, winnen en zullen uitgevoerd worden.
  • Tot wanneer kan je stemmen? De stemmingsronde sluit op 15/11, om middernacht.

 

In november zullen we dan, op basis van de stemmen, bekend maken welke projecten verkozen zullen worden om vanaf 2021 uitgewerkt te worden!

 

Auteur: Eva Vervecken