Een nieuw begin: Fiesta Folie

Een nieuw begin: Fiesta Folie

Een nieuw begin: Fiesta Folie

Na 45 succesvolle edities van de Dolle Dorpsdagen besloten de organisatoren vorig jaar er mee te stoppen. Er werden geen nieuwe trekkers gevonden. Een festival in de zomer brengt natuurlijk wel altijd leven in de brouwerij. GC Nohva besloot daarom om een werkgroep op te richten met lokale verenigingen, organisaties en betrokken buurtbewoners om een volledig nieuw concept te ontwikkelen voor en door de buurt. 

Lorre is een van die bewoners. Hij is actief betrokken bij verschillende lokale initiatieven en werkte zeker een 40-tal jaar mee aan de Dolle Dorpsdagen. Dat in het begin getrokken werd door het jeugdhuis en de Chiro. Het toenmalige GC Heembeek-Mutsaard sloot eind jaren 70 aan bij de organisatie.

Carte Blanche 

De aanpak van de werkgroep voor dit nieuwe festival was een aangename verrassing. "Ik ben serieus verschoten van de ervaring van de werkgroep. Het was een hele positieve ervaring en een hele andere insteek," vertelt Lorre enthousiast. Met een carte blanche kreeg de werkgroep de vrijheid om met nieuwe ideeën te komen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan en zelfs , een nieuwe locatie te vinden. Een nieuwe naam 'Fiesta Folie', werd bedacht. "GC Nohva heeft hier samen met ons hard aan gewerkt en ons nieuwe partners leren kennen zoals Maison de la Création, die ons dit jaar de prachtige locatie aan het Sint-Nikolaasplein geven. Het gezellige pleintje zorgt voor een centrale plaats voor het terras, de oude sint-nikolaaskerk is dan weer een unieke locatie voor een rockconcert."  

Initiatief nemen en vernieuwing aanjagen is geen sinecure, maar dankzij Fiesta Folie is het nu mogelijk. "Zelf inititatief nemen of iets vernieuwend organiseren is niet makkelijk en dat kunnen we nu wel dankzij Fiesta Folie." 

 

Welkom buurtbewoners 

Fiesta Folie brengt een divers programma van cultuur, sport en animatie. Lorre is vooral tevreden met de toevoeging van het culturele gedeelte en dat we ruimte blijven houden voor muziek. Door het programma van 10.00 tot 22.00u te plannen heb je ideale uren voor bezoekers van verschillende leeftijden, vrijwilligers en natuurlijk de buren. Zelf is hij de trekker van het petanquetornooi. Niet eenvoudig aangezien dit de eerste keer is dat de club meewerkt aan een groter festival. Het nieuwe concept is nog even wennen. "Ik hoor mensen er ook over praten, ze zijn nieuwsgierig." 

Via flyeracties, ons eigen magazine, sociale media en andere kanalen doet het team er alles aan om de hele buurt op de hoogte te brengen van Fiesta Folie. Iedereen is welkom, en de hoop is dat de buurt voldoende nieuwsgierigheid opbrengt om een kijkje te komen nemen. Zo markeert Fiesta Folie een nieuw begin, waarbij de kracht van samenwerking en engagement de zomer tot leven brengt.